Egészségtudatosság, a helyi közösségek erősítése, a lakosság helyben maradásának ösztönzése, valamint a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak visszairányítása a hagyományos munkaerőpiacra. Ezek a legfontosabb hívószavai a napokban elindult európai uniós projektnek.

A Komlói járás települései a közelmúlt fejlesztései és a javuló foglalkoztatási mutatók ellenére továbbra is számos komoly problémával küzdenek. Ezek gyökere általában a kevés helyi munkalehetőség, a képzetlenség és az elvándorlás. Utóbbi Komló városát lassuló mértékben, míg a környező kisebb falvakat súlyosabban érinti. A komlói önkormányzat ezen a helyzeten kívánt javítani, amikor Egyházaskozár, Hosszúhetény, Magyarszék és Szászvár vezetésével összefogva pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaira. A program összesen 21 települést érint.

A „Humán szolgáltatások fejlesztése a Komlói járásban” címet viselő, félmilliárd forint összköltségvetésű projekt a napokban indult el. Hosszú távú programról van szó: a befejezési határidő csak 2021 februárja. A támogatási arány 100%-os, a teljes költséget az Európai Unió állja.

„Rendezvények, továbbképzések, ismeretterjesztő előadások és különféle tanfolyamok sorát tervezzük a következő években a partnerönkormányzatokkal közösen megvalósítani Komlón és más településeken egyaránt” – beszélt a célokról Polics József polgármester. „Három fontos célkitűzésünk van: az egészségtudatosság erősítése, a 30 év alatti fiatalok helyben maradásának ösztönzése és a hátrányos helyzetű, a foglalkoztatásból részben vagy egészében kiszorult emberek visszavezetése a hagyományos munkaerőpiacra. A következő három évben több ezer emberhez fogjuk eljuttatni a programjainkat és bízunk benne, hogy érdemi, kézzelfogható javulást érhetünk el a segítségükkel” – részletezte Polics József.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 652 865 megtekintés

Videó: 48 855 952 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7015710

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh