A kaliforniai tesztpályát követően azonban az USA-n kívül épülhet meg az első végleges változat. Még júniusban írtunk arról az örömteli fejleményről, hogy létrejött a megegyezés a kaliforniai földtulajdonosokkal, így hamarosan indulhat a Hyperloop tesztpályájának kialakítása. Már csak hetekre vagyunk az első kapavágástól, a költségek azonban megugrani látszanak.

A cég egyik vezetője a Dezeen portálnak adott interjúban tért ki több fontos részletre, ebből pedig kiderült, hogy a mintegy 8 kilométer hosszú tesztpálya építése alig néhány hét múlva valóban elkezdődik. Most először jön létre egy olyan pálya, amelyen a jövőbeni utasok (illetve az egyelőre üresen mozgó kapszulák) óriási sebességgel száguldozhatnak, bár az első körben a sebességet 320 km/h-ban maximalizálnák, ez csak fokozatosan emelkedne a koncepcióban szereplő 1200 km/h közelébe.

Rossz hír, hogy az eredetileg 100 millió dollárra becsült teljes költség ma már 150 milliónál tart, ez pedig várhatóan tovább emelkedik majd, hiszen a prototípus kapcsán számos előre nem látott probléma merülhet még fel. Eközben azonban zajlik a kapszulák fejlesztőinek versenye, ahol egyelőre az új szabályok láttak napvilágot, ezt követi januárban a texasi megmérettetés, ahol majd 5 csapat állhat elő saját prototípusaival. A sebesség, a megbízhatóság, valamint a biztonság egyaránt kiemelt szempont lesz, ám ez a tesztpályától teljesen elkülönülve zajlik majd.

Mivel néhány egyéb országban már előrehaladott tárgyalások zajlanak a technológia alkalmazásával kapcsolatban, az ottani szabályozó hatóságok pedig kisebb akadályt támasztanak, az első alkalmazásra jó eséllyel nem az USA-ban kerül majd sor.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 083 248 megtekintés

Videó: 48 313 611 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922643

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh