A svájci pénzügyi felügyelet közlése szerint vizsgálatot kezdtek számos svájci banknál a devizaárfolyamok lehetséges manipulálásának ügyében.

A svájci tőkepiaci felügyelet, a FINMA jelenleg vizsgálatot folytat számos svájci pénzintézetnél a devizapiaci árfolyamok lehetséges manipulálásával kapcsolatban - írt a Financial Times a felügyelet bejelentését idézve. A FINMA közlése szerint szorosan együttműködik az ügyben más országok hatóságaival is, mivel világszerte potenciálisan több bank is érintett lehet. A FINMA egyelőre nem árul el további részleteket a vizsgálattal kapcsoltban, mint ahogy a lehetségesen érintett bankok nevét sem közli.

Az ország két legnagyobb pénzintézete, a UBS és a Credit Suisse a brit pénzügyi lap megkeresésére nem volt hajlandó kommentálni a bejelentést.

A FINMA bejelentése a vizsgálatról négy hónappal azután érkezett, hogy az Egyesült Királyságban hasonló előzetes vizsgálatok kezdődtek a devizapiaci tranzakciókkal kapcsolatban. A brit felügyelethez (FCA) ugyanis több olyan ügyfélpanasz érkezett, amely alapján feltételezni lehet, hogy több bank is "front running"-ot hajtott végre, azaz az ügyfélmegbízások ismeretében előzetesen saját számlára kereskedett az ügyfelek megbízásának végrehajtása előtt, s kísérletet tettek a nagyobb jelentőségű árfolyamadatok manipulálására.

Az FT szerint a brit hatóság számos, Londonban nagy devizapiaci forgalmat lebonyolító banktól kértek be adatokat kereskedési tevékenységükkel kapcsolatban. Az FCA elsősorban a devizapiaci kereskedési adatok rögzítésére és közvetítésére szolgáló WM/Reuters napon belüli adataira fókuszált.

Forrás: napi.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 097 506 megtekintés

Videó: 48 323 131 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923842

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh