A holland rendőrség érdekes megoldással kísérletezik. A szervezet úgy véli, hogy a sasok kiválóan alkalmasak a kisebb robotrepülőgépek elfogására. A nagyobb drónok ellen ugyanakkor nem vethetők be sikerrel a ragadozó madarak, mert fennáll a veszélye annak, hogy megsérülnek. A holland rendőrség különböző forgatókönyveket modellez és ezek egyike az, hogy egy mentőhelikopter nem tud leszállni egy baleset helyszínén, mert a levegőben egy drón tartózkodik és ezzel akadályozza a műveletet. Ezért a rendőrök elindítanak egy sast, amely megragadja a járművet és a földre kényszeríti.

A rendőrök a Guard from Above nevű dán állatiskola munkatársaival közösen képeznek ki sasokat ilyen feladatok végrehajtására. Az IEEE Spectrum arról számolt be, hogy a sasok kiválóan megfelelnek a célra és alkalmasak egy DJI Phantom méretű robotrepülőgép elfogására. A sasok nem eresztik el a megragadott drónt, abban nem tesznek kárt és ez viszont is igaz. A ragadozó madarak minden sikeresen elejtett jármű után jutalomfalatokat kapnak.

Minden állam és cég másképp igyekszik fellépni a robotrepülőgépek ellen. Franciaországban drónokkal fognák el e járműveket, Oroszország mikrohullámmal védekezne ellenük, a DJI szoftveres repüléstiltást alkalmazna, míg az Airbus Defence and Space kifejlesztett egy radarból és infrakamerákból álló rendszert.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 687 532 megtekintés

Videó: 48 899 736 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7022615

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh