Egy vasárnap nyilvánosságra hozott felmérés eredményei szerint a németek többsége már nem akarja kancellárként látni Angela Merkelt a 2017-es választások utáni időszakban.

A Bild am Sonntag német lap megrendelésére készült egy közvélemény-kutatás, melynek eredményeit ma hozták nyilvánosságra, és rámutatott arra, hogy a befogadás politikája megbukott Németországban. A Bild megrendelésére, a TNS-Emnid által végzett megkérdezés során a válaszadók 48%-a nyilatkozta azt, hogy Angela Merkel 2017 után már ne is induljon jelöltként a választásokon. Mostanra a válaszadók kevesebb mint fele, alig 44%-a gondolja úgy, hogy Merkelnek indulnia kell a következő választáson is (a fennmaradó hányad a bizonytalanok aránya).

A felmérés során az is kiderült, hogy Merkel jelöltként indulását saját pártjának szimpatizánsai már nem támogatják maradéktalanul; a kancellár pártjának minden hatodik szimpatizánsa nyilatkozza azt, hogy mandátuma lejárta után Angela Merkel inkább ne jelöltesse magát a kancellári posztra. Merkel migránspolitikáját a németek 40%-a támogatja, miközben az egyértelműen elutasítók aránya 47 százalék. Az Emnid felmérése alapján Angela Merkel továbbra is népszerű politikus, az elhibázott migránspolitika azonban jelentően csökkentette a népszerűségét, és korábban kivívott tekintélyét is felszámolta.

A migrációs válság kritikus pontján egyértelművé vált; a német kormánypolitikusok már nem tartják viszonyítási pontnak Angela Merkel véleményét, és különböző kerülőutakkal próbálnak független intézkedéseket hozni, miközben a kancellár személyére leginkább akadályként tekintenek.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 848 923 megtekintés

Videó: 49 028 280 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7045660

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh