A General Motors azt tervezi, hogy a Lyft nevű utazásmegosztó platformmal közösen egy éven belül önállóan közlekedő, a Chevrolet Boltra épülő elektromos meghajtású taxikat tesztelne a közutakon.

A The Wall Street Journal szerint a tesztprogram részletei még nem tisztázottak, de néhány fontos elemet már tudni lehet. Így például a technikát, amellyel az átépített Chevrolet Bolt robottaxikat felszerelik, a Cruise Automation Inc. fogja szállítani. A startupot a General Motors márciusban vásárolta fel egymilliárd dollárért és a lehető leggyorsabban szeretné is felhasználni a birtokába került tudást.

Az autók egy év múlva kerülnek a forgalomba, és azokat nem csak a közutakon tesztelik majd, hanem a Lyft-ügyfeleit is szállítani fogják. Ehhez az Uber vetélytársának számító cég - amelybe a General Motors 500 millió dollárt fektetett be - okostelefon-alkalmazása egy új, különleges verzióját fejleszti ki. A program lehetővé teszi majd a robottaxik megrendelését és az alapvető kommunikációt is a járművekkel. Eleinte ugyanakkor minden autóban lesz emberi sofőr is, aki vészhelyzetben beavatkozhat.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 288 993 megtekintés

Videó: 47 463 102 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6783002

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh