A bérgyártó számos óriáscégnek készít termékeket, azonban emberek helyett egyre inkább gépek dolgoznak a szalagok mellett.

A Foxconn Electronics jelenleg még 1,3 millió dolgozót foglalkoztat, s olyan társaságok beszállítója és partnere, mint az Apple, a Dell, a Hewlett-Packard, az Intel és a Sony. A vállalat évek óta tervez, fejleszt és gyárt saját robotokat, úgynevezett Foxbotokat, amelyek egyre nagyobb szerepet kapnak a termékek elkészítésében. Dai Jia-peng, a Foxconn Automation Technology Development Committee képviselője elmondta, hogy jelenleg már 40 000 Foxbotot alkalmaznak. Ez megerősíti a korábbi információt. Ez a szám évente 10 000 új robottal fog bővülni, és más konszernek is megvásárolhatják majd ezeket a gépeket.

A váltásra részben azért került sor, mert korábban számos esetben érte kritika a céget a munkakörülmények miatt. Ezért elhatározták, hogy - amennyire csak lehetséges - automatizálják a gyártást egy három szakaszból álló folyamat során. Az első szakasz keretében azoknál a munkáknál váltják ki az embereket, amelyeket vagy csak vonakodva végeznének el az alkalmazottak vagy túl veszélyesek. A második szakaszt a gyártósorokon elhelyezett robotok, míg a harmadik szakaszt a szinte teljesen automatizált üzemek jelentik. Utóbbiak csupán minimális emberi munkaerővel működnek, s a személyzet dolga kimerül a logisztikai, a tesztelési és az ellenőrzési feladatok elvégzésében.

Dai hozzátette, hogy a Csengtuban, Sencsenben és Csengcsouban lévő üzemekben már tíz olyan gyártósor van, amelyeken teljes mértékben robotok dolgoznak. A cél az, hogy 2020-ra az automatizálási arány 30 százalékos legyen. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy az eszközök annyira rugalmasak legyenek, hogy néhány havonta új gyártási feladatok elvégzésével lehessen megbízni azokat. 2012-ben még arról szólt a hír, hogy 2014-re egymillió robot lesz a Foxconn üzemeiben. 2014 júliusában már részben robotok készítették az új iPhone 6-ot.

Forrás: sg.hu / digitimes.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 872 632 megtekintés

Videó: 49 054 154 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053191

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh