Az adományozás mellett gyakran invesztál is különböző cégekbe a Microsoft társalapítója. A mostani lépése komoly visszhangot válthat ki.

Bill Gates egy olyan startupba fektetett be, amely laboratóriumi körülmények között "tenyészt" húst. A projektbe beszállt Richard Branson, a Cargill Inc. és számos befektetőcég is.

A Memphis Meats nevű kaliforniai vállalkozás már néhány éve húst gyárt a végfelhasználók számára. A szakemberek a folyamat során Petri-csészében "tenyésztik" ki a tányérra kerülő húst. A kidolgozott eljárás lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű marha-, kacsa- és csirkehúst lehessen előállítani anélkül, hogy ahhoz állatokat kelljen leölni. Mindez egy olyan technológiának köszönhető, amely több év alatt vált kiforrottá.

mesterséges hús

A Memphis Meats pontosan azt tudja elkészíteni, amit a megrendelő szeretne. Ez gazdasági előnyt jelent, hiszen komoly költségek takaríthatók meg ilyen módon. Ami problémát jelenthet az az elfogadás, illetve annak hiánya, hiszen nem mindenki szeretne olyan húst enni, amelyet rövid idővel a tálalás előtt laboratóriumban "tenyésztettek ki". Az egyelőre nem szivárgott ki, hogy Gates és Branson pontosan mekkora összeget fektettek be a startupba. Azt viszont tudni lehet, hogy a Memphis Meats az utolsó finanszírozási körben 22 millió dollárt gyűjtött össze.

Branson azt mondta, hogy hiszi, hogy 30 év múlva már nem kell majd állatokat leölnünk a húsukért és hogy minden hús tiszta vagy növényi alapú lesz. Reméli, hogy az így készített húsok ízükben sem fognak eltérni a hagyományos húsoktól és sokkal egészségesebbek lesznek.

Forrás: sg.hu / bloomberg.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 711 282 megtekintés

Videó: 48 924 037 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026655

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh