Az amerikai értékpapírpiacok történetében a legnagyobb egy napon belüli tőkeérték-veszteség felé halad a Facebook.

A Facebook részvénye a csütörtöki kereskedésben közel húsz százalék árfolyamveszteséget szenvedett el. A legnagyobb napi veszteség 19,6 százalék volt 174,78 dollárra. A zárás előtt mintegy négy órával az árfolyam ennél kisebb, 18,13 százalék veszteséget mutatott 178,06 dolláron.        

Ha a közel húsz százalékos veszteség a zárásra is megmarad, az 124 milliárd dollárral az amerikai értékpapírpiacok történetében a legnagyobb napi tőkeérték-veszteség lehet. Az így a semmibe elillanó 124 milliárd dollár közel négyszerese például a Twitter piaci tőkeértékének.         

A Facebook elemzői várakozásoktól elmaradó forgalmi adatokat tett közzé negyedéves eredmény beszámolójában. A közösségi média platformnak ráadásul az aktív felhasználói száma is csökkent.         

A republikánusokhoz közelállóként számon tartott Fox televízió kommentárja szerint Mark Zuckerberg "öt perc alatt veszített 16 milliárd dollárt a vagyonából", és a rendkívüli veszteség oka valószínűleg az, hogy elutasította a holokauszttagadó Facebook-bejegyzések törlését. A televízió értesülései szerint az egyik kisrészvényes még azt is felvetette, hogy Zuckerberget el kellene mozdítani elnök-vezérigazgatói posztjáról.    

A Bloomberg hírügynökség elemzője ugyanakkor arra mutat rá, hogy a Wall Street szakemberei már korábban jelezték a Facebook hanyatlását, amely szerintük nem is állt meg a csütörtöki veszteségekkel. Brian Wieser elemző a Bloomberg televíziós adásának nyilatkozva azon véleményének adott hangot, hogy "a növekedés nem lehet végtelen", és a Facebookot korábban optimistán megítélő közgazdászok szerinte ezt a tényt figyelmen kívül hagyták. Wieser szerint problémák vannak a közösségi platform menedzsmentjével is.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 072 305 megtekintés

Videó: 48 300 628 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920762

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh