A verseny részletes programja: Kattintson ide...

Kiemelkedő eseményre készül Komló: 2011. július 3-án az idei Szenior Tájékozódási Futó Világbajnokság (WMOC) rövid távú döntő versenye zajlik a városban. A bajnokság útvonalát és a város köztereit közmunkásokkal hozatja rendbe az önkormányzat.

3600 sportolót várnak 5 kontinens 40 országából. Ekkora horderejű rendezvényre talán még soha nem volt példa Komlón. A hivatalban külön szervező és munkacsoportot alakítanak ki. Feladatuk a programra való felkészülés, mint pl a város tisztítása, kicsinosítása; az atléták és kísérőik elszállásolása, komfortérzetük megteremtése. Mindez gazdaságilag és turisztikailag is jelentős eredménnyel jár, ezért nekünk, lakóknak is tennünk kell – fogalmazta meg Polics József polgármester. – Most még nagyobb odafigyeléssel rendezzük portáinkat, és vigyázzunk a köz értékeire!

A neves tájfutó világbajnokság, a WMOC rendezési jogát idén a Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség nyerte – az esemény rövid távú döntőjének a második versenynapon pedig Komló ad otthont.

– Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a városunk egyre inkább kiemelkedik az előző években megszokott szürkeségből; vissza sem tudok emlékezni, hogy mikor volt a városunkban egy ekkora horderejű rendezvény – mondta Polics József. – A Mecsekben megrendezésre kerülő világverseny második napja hatalmas lehetőséget ad Komló számára: A világ - egy kicsit ezen a napon - Komlóra is oda fog figyelni: most végre megmutathatjuk, hogy a városunk egy élettel teli, pezsgő hely, ahová érdemes eljönni, akár futva, akár lassan sétálva.

Méltóképpen szeretnénk fogadni őket, ezért az önkormányzat, a verseny szelleméhez igazodva, rövid távú közmunkaprogramot szervezett, amelynek keretében kicsinosítjuk a köztereket és az útvonalakat.

– Nem csupán a presztízse, hanem a gyakorlati haszna is magas ennek a versenynek – mondta dr. Kiss Endre, a Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség elnökségi tagja. – Mintegy 3600 versenyző tartózkodik a megyében a verseny alatt kilenc napig; ez 30-32 ezer vendégéjszakát jelent. Ráadásul a versenyzők és a kísérőik a részvétel mellett megtekintik a megye és Pécs nevezetességeit, részt vesznek kulturális és turisztikai programokban is, így az egésznek a gazdasági vonatkozása mellett komoly turisztikai hozadéka is van.

Forrás: Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

A verseny részletes programjáért tekintse meg friss hírünket is: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 856 275 megtekintés

Videó: 49 897 172 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7138661

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh