Jelentős előrelépés történt Pekingben, ahol két napon át tárgyalt a magasrangú amerikai küldöttség – írta Twitteren Trump elnök, aki a hétvégén floridai házában hallgatta meg a beszámolót az eredményekről.

A héten újabb tárgyalások lesznek- ezúttal Washingtonban. Utána pedig csúcstalálkozó következik Hszi Csin-ping elnökkel – erősítette meg Trump elnök. Csakhogy ehhez meg is kellene egyezni. Donald Trump és Hszi Csin-ping abban egyezett meg Buenos Airesben a G20 csúcstalálkozón, hogy március elsejéig tűzszünetet kötnek. Ha nem születik megállapodás eddig a határidőig, akkor az USA tízről huszonöt százalékra emeli a büntetővámokat 200 milliárd dollár értékű kínai import esetében.

Trump jelezte: meghosszabbíthatják a határidőt, ha nem születik megegyezés március elsejéig. A szigorúan ellenőrzött kínai sajtó optimista, az amerikai kevésbé. Az amerikai lapok arról írnak, hogy a legvitatottabb kérdésekben még számos probléma vár megoldásra. Például a szellemi tulajdon védelme. A kínaiak hatalmas jövedelemre tettek szert azzal, hogy nem fizettek jogdíjakat a külföldi technológia után. Washington mindenképp változást akar ezen a téren. Peking alkotott is egy törvényt, de ezt az amerikaiak keveslik.

A döntő szót majd egy amerikai-kínai csúcstalálkozó mondja majd ki, de addig még újabb szakértői egyeztetések kellenek a globális gazdaság két főszereplője között, hogy a Mennyei Birodalom és az USA elkerüljön egy elhúzódó kereskedelmi háborút.

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 093 750 megtekintés

Videó: 48 321 333 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923697

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh