A görög média várakozásai szerint a kormány a következő IMF tárgyaláson már nem fog elfogadni újabb bér- és nyugdíjcsökkentéseket. Ezt az IMF sem várná el a görög helytartóktól, ugyanis az IMF által szabott feltételek az elmúlt egy évben Görögországban több mint harmadával csökkentették a nyugdíjakat és a minimálbért, az infláció miatt pedig a görög bérek és nyugdíjak értéke a felére csökkent.

A kormány tárgyalási stratégiája ennek ellenére csak az IMF diktátumok végrehajtása marad. A görög vezetés egyelőre időt kért a hitel feltételeinek teljesítésére. Két évet kértek, mert az emberek gyorsan felejtenek, két év elteltével jöhetnek az újabb bér- és nyugdíjcsökkentések.

Addig is felajánlották helyette a nemzeti vagyont. A választási csalással pozícióba hozott kormány azt ígéri az IMF-nek, hogy ha kapnak még két évet, cserébe felgyorsítják a privatizációt. Az IMF valószínűleg el fogja fogadni, mert a bérek és nyugdíjak csökkentésével csak a saját értéktelen pénzét kapja vissza, a privatizáció felgyorsításával viszont megkaparintják a görög fizikai vagyon nagy részét. Egyébként is, két év múlva ki tudja milyen állapotok lesznek Görögországban. Az IMF többre megy kórházépületek, erőművek és katonai létesítmények megkaparintásával, mint az értéktelen euró lassú törlesztésével.

Az IMF küldöttsége ma érkezik az országba, és holnap kezdődnek meg a tárgyalások, ami valószínűleg több hétig is el fog húzódni, hogy közben az árfolyam-ingadozásokból is nyereséget kovácsoljanak. Várhatóan majd időközi helyzetjelentéseket is tesznek, az euró ezek hatására gyengülni fog és erősödni, majd a kívánt haszon bezsebelésével megállapodnak. Azt követően beiktatják az új pénzügyminisztert, aki már ígéretet tett arra, hogy a rendőrök és katonák fizetését nem fogják csökkenteni. Idővel mindenki másét igen – vagy ki lesznek rúgva -, viszont az utolsó terület, ahonnan pénzt vonnak el, az a rendfenntartás.

Az IMF szándékairól és feladatáról a legtöbbet pedig az árul el, hogy több katonai létesítmény privatizációját is a tárgyalások részévé tették.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 906 708 megtekintés

Videó: 49 075 914 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055847

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh