A munkamániások száma világszerte egyre növekedik, és már ki se kapcsolják a netbookjaikat és okos-telefonjaikat, még akkor se, ha nyaralni mennek. Ez stresszhez vezethet és befolyásolhatja a munkahelyi állóképességet - amint az jól szemmel követhető Hong Kongban.

A rugalmas munkahelyeket biztosító Regus nemrég jelentette meg globális tanulmányát, amely a munkamániások munkavégzési szokásaival foglalkozik. Őket úgy definiálva, hogy azok, akik még a vakációjuk alatt sem szabadulnak a munkájuktól. Ez a tanulmány feltárta, hogy a Hong Kong-i munkások több mint a fele, pontosabban 56 százalék három órát fektet a munkájába szabadsága minden napján. Néhányan úgynevezett „súlyosan munkamániások”. A Hong Kong-i munkások 26 százaléka dolgozik naponta több mint három órát szabadsága alatt.

„Technológiai fejlesztések miatt a dolgozók folyamatosan elérhetőek és a kísértés, hogy elolvassák e-mailjeiket és elvégezzenek bármilyen feladatot, meglehetősen nagy, aminek engednek is.” - mondta Hans Leijten, a Regus alelnöke - „Okostelefonokkal, netbookokkal és internet eléréssel mindenhol nagyon nehézzé vált, hogy kikapcsolódjunk, pedig szünetet tartani és ezáltal pihenni, családdal, barátokkal lenni kulcsfontosságú ahhoz, hogy egészségesek maradjunk.”

A tanulmány azt is kimutatta, hogy mialatt a dolgozók szabadságra szeretnének menni, nem tudnak megszabadulni a munka gondolatától. Ötvennégy százaléka a válaszadóknak nyilatkozott úgy, hogy „e-mailezem, hívásokat fogadok és jelentősen részt vállalok a munkámban, mialatt szabadságon vagyok”.

Leijten arra figyelmeztet, hogy ez a szokás nagyon stresszes lehet, és azt tanácsolta, hogy a vállalatok gondolják át a munkapolitikájukat, tanuljanak más munkahelyektől.

„Az éjszakai túlórázás általában sikertelen kísérlet a munkában és jelentős részt vesz el a családi életből, ami egy lépéssel közelebb viszi a dolgozókat a kiégés felé és emellett mindenki örömét elrontja. A vállalatoknak sürgősen fel kéne mérnie, hogy milyen messze vannak munkavállalóik, és megpróbálni lecsökkenteni a távot az ingázó alkalmazottjaiknál, így közelebb tudnának dolgozni otthonaikhoz. A széles körben ismert termelőképesség növekedés, amit ezek az intézkedések okoznak, azt jelentené, hogy az alkalmazottak végre igazán kikapcsolódhatnának a szabadságuk alatt.” – tette hozzá Leijten.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 361 794 megtekintés

Videó: 43 658 705 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6202928

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh