Az adóelkerülés ellen harcoló német adóhatóság tavalyig visszamenőleg vizsgálhatná bizonyos német ügyfelek korábbi tranzakcióit.

Svájc az adóelkerülés elleni svájci-német megállapodás jövő évi életbe lépésekor lehetővé akarja tenni, hogy a német adóhatóság betekintsen a svájci bankok azon német ügyfeleinek korábbi tranzakcióiba is, akik valamikor elhelyezték pénzüket titkos svájci bankszámlán, majd még a megállapodás hatályba lépése előtt tovább is vitték valamelyik harmadik országba - jelentette szombaton a Focus című német folyóirat. A német adóhatóság tavalyig visszamenőleg vizsgálhatná ezeknek az ügyfeleknek a tranzakcióit.

A svájci parlament várhatóan a következő hónapokban szavazza meg az erről szóló törvényt, és emiatt nem kell újratárgyalni azt a megállapodást, amelyet áprilisban kötött a két ország az adócsalás céljából svájci bankszámlát használó németek kiszűrésére. A fő német ellenzéki pártnak, a szociáldemokratáknak (SPD) az áprilisi megállapodás nem tetszik, s közölték, hogy meg fogják vétózni, éppen a visszamenőleges vizsgálat lehetőségének hiánya miatt. A német kormánynak a berlini felsőházban van szüksége az SPD támogatására.

Joachim Poss, az SPD egy rangidős tagja a Berliner Zeitungnak szombaton nyilatkozva kijelentette: Németországnak és az Európai Uniónak fontolóra kellene venniük, hogy kitiltsák a svájci bankokat Németországból, ha Svájc nem működik együtt az ügyben. Angela Merkel német kancellár kormánya azt állítja, hogy a svájci-német megállapodás életbe lépése után Németország óriási adóbevételre számíthat. Becslések szerint a németek mintegy 150 milliárd eurót tartanak svájci bankszámlákon.

Forrás: napi.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 638 781 megtekintés

Videó: 48 837 449 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7011726

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh