A Press TV jelentése szerint több mint 3000 amerikai katona tért vissza titokban Irakba Kuvaiton keresztül, hogy részt vehessenek a vonatkozó hadműveletekben, Szíriában és Észak-Irakban.

Az amerikai csapatok több fázisban lépték át az Iraki határt és jelenleg Balad katonai létesítményében vannak elszállásolva Salahuddin tartományban, valamint egy részük az as-Asad légibázison al-Anbar tartományban.

A jelentések szerint a csapatokban tisztek is vannak, és további 17,000 katona várakozik Kuvaitban, hogy bejusson Irakba ugyanígy.

Az amerikai csapatok 2011 végén hagyták el Irakot kilenc évnyi megszállás után, ahogy a két ország azt egy kétoldalú biztonsági egyezményben rögzítette 2008-ban. A csapatokat a szomszédos Kuvaiton keresztül vonták ki.

Washington azután döntött a végleges csapatkivonás mellett, miután Bagdad megtagadta a katonák további jogi immunitását.

Washington állítása szerint Irakban a fennmaradt katonai jelenlét 157 katonára korlátozódik, akik az amerikai nagykövetségen látnak el feladatokat, valamint egy kis osztag tengerészgyalogos, akik a diplomáciai képviseletek biztonságáért felelősek.

Az USA vezette katonai erők Irakot 2003-ban rohanták le és döntötték meg Szaddam Husszein uralmát tömegpusztító fegyverekre hivatkozva. Irakban nem találtak tömegpusztító fegyvereket. Ennek a katonai tevékenységnek a csúcspontján 170,000 katona és több mint 500 bázis volt Irakban az Amerika-vezette szövetségesek irányítása alatt.

Több mint egy millió irakit öltek meg az USA-vezette invázió és a rákövetkező megszállás ideje alatt - jelenti a Kaliforniában székelő oknyomozó szervezet, a “Project Censored” (“Cenzúrázott terv”).

Forrás: hidfo.net Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 932 190 megtekintés

Videó: 49 089 692 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7058194

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh