Az Egyesült Államok tárgyalásokat folytat Katarban a tálibok képviselőivel - jelentette be Hamid Karzai afgán elnök. Az afgán elnök összekötötte ezeket a tárgyalásokat az öngyilkos merénylők szombati támadásaival, amelyek 19 ember életét követelték.

Karzai szerint az afgánokat igyekeznek megfélemlíteni és azt sugallni, hogy az afgán biztonsági erők egyedül nem lesznek képesek megoldani az országban uralkodó helyzetet a nemzetközi koalíciós erők csapatainak 2014-es kivonását követően.

”A tegnapi robbantások Kabulban és Khostban megmutatták, hogy az amerikaiak javára szolgálnak”,- nyilatkozta Karzai a televíziós szereplése során.

A Tálib mozgalom tagadja a tárgyalások tényét. Az amerikai kormány egyelőre nem kommentálja Karzai kijelentéseit.

Pakisztánban két fegyverest ölt meg egy drón

Egy amerikai drón csapása két feltételezett fegyverest ölt meg - számolt be a pakisztáni kormány.

A pakisztáni hatóságok szerint két lovast ölt meg egy pilóta nélküli repülőgépről indított rakéta az afgán határ mentén található Észak-Vazirisztán tartományban.

Pakisztán gyakran bírálja az Egyesült Államokat a pilóta nélküli légi járművek gyakori használata miatt. Az Egyesült Államok ugyanakkor állítja, hogy ezek elengedhetetlenek a tálibok és az ”al-Kaida” tagok elleni műveletekben.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 856 152 megtekintés

Videó: 49 896 566 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7138610

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh