Az USA a Fitzgerald nevű torpedórombolót állomásoztatja Dél-Korea partjainál Észak-Korea esetleges rakétatámadásának visszaverése céljából. Az Aegis légvédelmi követési rendszerrel felszerelt hajó közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatban vett részt, de nem tért vissza Japánba, ahol állomásozik.

A döntést a KNDK fenyegetése miatt hozták, amely szerint csapást mérhet az USA ázsiai támaszpontjára. A hadgyakorlaton a B-52, B-2, F-22 harci repülőgépek vettek rész, ezzel az Egyesült Államok bizonyította, hogy készen áll saját és ázsiai szövetségesei támaszpontjainak megvédésére, ami negatív reagálást váltott ki Phenjanban.

Az USA F-22-es vadászgépeket adott Dél-Koreának

Az USA F-22-es vadászrepülőgépeket adott Dél-Koreának a közös hadgyakorlatokra. Ez áll az amerikai katonai vezetés vasárnap közzétett nyilatkozatában.

A nyilatkozatban továbbá az is olvasható, hogy „Észak-Korea semmire sem megy a fenyegetésekkel és a provokációval, amelyekkel csak jobban elszigeteli magát, valamint aláássa a béke megteremtésére és a régió stabilitására tett nemzetközi erőfeszítéseket”. Szombaton Észak-Korea bejelentette a hadiállapotot Dél-Koreával.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 063 561 megtekintés

Videó: 48 285 607 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919344

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh