Az uniós biztos szerint az évtized közepére megvalósítható az egységes európai mobilpiac, amely lebontaná a tagországok közötti határokat és idejét múlttá tenné a roaming fogalmát.

Neelie Kroes az European Business Summit elnevezésű rendezvényen elmondott beszédében kitért a mobiltelefonok piacára, az ezen a területen tervezett további lépésekre. Véleménye szerint 2015-re megvalósítható a határok lebontása, az egységes európai piac létrehozása, amely egyben a roamingot is eltüntetné, annak díjaival egyetemben.

A biztos már csak azért is szeretné a 2015-ös évig megvalósítani mindezt, mert akkor jár le jelenlegi mandátuma, ezt követően nyugodt szívvel vonulna vissza (avagy vállalna más posztot, ez még nem egészen világos). Az európai bizottság azonban még ennél is szorosabb menetrendet követne, hiszen bár eredetileg idén októberre irányozták elő az ezzel kapcsolatos javaslatok megalkotását, ezt most előrehozták júniusra, vagyis addigra kell előállniuk a konkrét tervekkel - esetükben a jövőre esedékes európai parlamenti választások megelőzése a döntő szempont.

Az egységes európai mobilpiac révén az itt jelenlévő több mint száz szolgáltató a teljes kontinensre kiterjedően folytatnák a versenyfutást, ezzel egy időben pedig felszámolnák a roaming jelenleg érvényes rendszerét. A jól értesültek tudni vélik, hogy a javaslat a közös európai telefonszámok rendszerének kialakítására is tartogat néhány konkrétumot, ezt azonban még nem vehetjük egészen biztosra.

A legfőbb cél, hogy az elmúlt években elvesztett lendületet az ICT (információs és kommunikációs technológia) területén is visszaszerezze a kontinens, hiszen itt a hatalmas piaccal rendelkező USA és Kína tört az élre.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 836 227 megtekintés

Videó: 49 014 158 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7042404

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh