Dél-Korea vasárnap jelentette be, hogy kiterjesztette légvédelmi övezetét.

Japán nem aggódik azért, mert Dél-Korea a hét végén kiterjesztette légvédelmi övezetének határát - vélekedett hétfőn Tokióban Szuga Josihide kormányszóvivő, aki szerint az intézkedés jelenleg nem okoz gondot. A létrehozott zóna részét képezi két sziget az országtól délre, valamint egy víz alatti szikla. Ezekre Kína is igényt tart.

A szöuli lépés válasz arra, hogy Kína november végén ugyancsak új légvédelmi övezetet jelölt ki, amely kiterjed a Japán és Dél-Korea által magáénak tartott területekre is és átfedésben van mindkét ország saját légvédelmi zónájával. A japán kormány szóvivője most azt mondta, a dél-koreai intézkedés annyiban különbözik a kínaitól, hogy nem foglal el jogtalanul japán légteret, nem terjed ki japán parti vizekre és területekre.

Peking azt követeli, hogy a légvédelmi övezetébe belépő gépek azonosítsák magukat, küldjék el repülési tervüket és folyamatos rádiókapcsolatot tartsanak fent a kínai légi irányítással, amit Japán, az Egyesült Államok és Dél-Korea sem hajlandó betartani. A kínai hadsereg korábban azt állította, hogy védelmi intézkedéseket fog foganatosítani, ha egyes repülőgépek nem vetik alá magukat a szabályoknak.

Forrás: asiaport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 749 747 megtekintés

Videó: 48 951 477 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031887

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh