153 milliárd dollárt ér a világ legnagyobb internetes kereskedője, az Alibaba, amely a new-yorki tőzsdére készül. Alisher Uszmanov, Oroszország leggazdagabb embere az Alibabába fekteti be a pénzét.

A titokzatos orosz milliárdos jobbkeze Moszkvában nyilatkozott üzleti terveikről. Uszmanov, aki az amerikai Apple és a Facebook egyik legnagyobb befektetője volt, kivonta pénze nagy részét és átvitte Kínába. A külföldi befektetéseink 70-80%-a immár kínai - mondta Oroszország leggazdagabb emberének vagyonkezelője. Elsősorban Alibaba részvényeket vettünk, mert ez a cég lehet, hogy megér 200 milliárd dollárt is.

Az Aliababa a világ legnagyobb internetes kereskedője. Megelőzi az amerikai Amazont is. Jack Ma, egy kínai angol tanár alapította Hangcsouban. Ma is ott van a cég székhelye. Jelenleg már több mint 20 ezer embert alkalmaz. A Facebook óta az Alibaba lesz a legnagyobb szenzáció a new-yorki tőzsdén. A szakértők legkevesebb 16 milliárd dollárt várnak a részvény kibocsájtástól, de egyesek szerint nem kizárt a 20 milliárd dollár sem.

Miért váltott Oroszország leggazdagabb embere Amerikáról Kínára? Két okból.

Az egyik, hogy Kína sokkal dinamikusabban fejlődik, mint az Egyesült Államok, ráadásul Kína lakossága több mint a négyszerese Amerikáénak, vagyis további dinamikus piac bővülés várható, hiszen a kínai lakosságnak a fele még el sem jutott az internethez. A másik ok az ukrajnai válság és a várható szankciók.

"A kínaiak biztos, hogy nem alkalmaznak szankciókat Oroszország ellen, náluk biztonságban a pénzünk." - fejtette ki az orosz milliárdos vagyonkezelője. "Nem is amerikai dollárban üzletelünk velük, hanem jüanban, rubelben, hongkongi és szingapúri dollárban. Különben is Kína Oroszország legnagyobb gazdasági partnere."- hangsúlyozta Oroszország leggazdagabb emberének vagyonkezelője.

Forrás: asiaport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 744 476 megtekintés

Videó: 48 949 311 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031499

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh