Az Egyesült Államokban azonnal reagáltak Vlagyimir Putyin orosz elnök Szövetségi Gyűlésen elhangzott üzenetére a Külügyminisztérium hozzászólásaival és az amerikai kongresszus képviselőházának oroszellenes 758-as Határozatával.

A dokumentumban Oroszország elfogadhatatlan jellemzése szerepel, mint agresszor, továbbá számos politikai, gazdasági és katonai intézkedést fogalmaz meg Oroszország elgyengítésére. A képviselőház 758-as Határozatának fő tartalma nem más, mint az USA geopolitikai mítoszai és neheztelései.

A határozat „16 oldalnyi háborús propaganda” – írja a Facebook oldalán Ron Paul, a Békeintézet igazgatója. Ő részletesen megvizsgálta a dokumentum egyes bekezdéseit és alaptalannak, illetve hazugnak nevezi az Oroszország ellen felhozott vádakat.

A 3. bekezdés például azzal vádolja Oroszországot, hogy behatolt Ukrajnába és elítéli az ország szuverenitásának a megsértését. „A kifinomult műholdjainkkal, amelyek képesek az űrből leolvasni a rendszámtáblákat, lehetnének fénykép- és videofelvételeink erről az orosz invázióról” – ironizál Ron Paul.

Ami pedig a „szuverenitás megsértését” illeti, az Egyesült Államok részvétele a megválasztott ukrán kormány megdöntésében mégis minek nevezhető – teszi fel a kérdést. „Mindannyian hallottuk Victoria Nuland helyettes államtitkára kérkedését, miszerint az Egyesült Államok 5 milliárd dollárt költött el az ukrán kormány rendszerváltására” – írja Ron Paul.

A 14. bekezdésben határozottan állítják, hogy az Ukrajna felett lezuhant malajziai Boeing-et ”oroszbarát felkelők” lőtték le. Eközben a tragédia kivizsgálásának hivatalos jelentése csak jövőre készül el, az előzetes szerint pedig nincs következtetés arra vonatkozóan, hogy rakéta lőtte volna le a gépet, továbbá egyiket felet sem hibáztatják – jegyezte meg Ron Paul.

A 22. bekezdés kimondja, hogy Oroszország 2008-ban behatolt Grúziába, ugyanakkor az EU vizsgálata megmutatta, hogy éppen Grúzia kezdett bele alaptalan katonai műveletekbe Oroszország ellen, nem pedig fordítva – állapította meg a képviselő. A képviselők láthatóan nem olvasták el a határozatot a szavazás előtt – vélekedik Ron Paul.

Ladislav Zemanek cseh politikus, a Nemzeti Demokrácia párt alelnöke úgy véli, hogy „az Oroszország elleni határozat valójában szomorú bizonyítéka annak, hogy hová süllyedt az USA, amely egykoron még a szabadság és a demokrácia mintaképe volt. Ez az amerikai politika mértéktelen ideológiai terhének újabb bizonyítéka, amelynek következtében egyáltalán nem felel meg a valóságnak és csupán az uralkodó amerikai körök és az azokhoz kapcsolódó csoportok büszkeségének, gőgjének, telhetetlenségének és agresszivitásának a megnyilvánulása”.

Az amerikaiak szemmel láthatóan igyekeznek elszigetelni Oroszországot, meggyengíteni azt és egy instabil helyzetet létrehozni az országon belül, ami kormányváltást eredményezne. Oroszország likvidálása a Nyugat régi geopolitikai célja – folytatja a politikus. Nevetségesnek tűnik az utolsó bekezdések egyike, miszerint kölcsönösen előnyös kapcsolatnak kell kialakulnia az Egyesült Államok és Oroszország között, az országok függetlenségének és szuverenitásának alapjain. Az elmúlt 25 év eseményei azt mutatják, hogy az amerikai vezetés folyton figyelmen kívül hagyta ezen elveket és a Szovjetunió összeomlását követően úgy döntöttek, hogy az egész világra igényt tartanak és ráerőltetnék a saját ál-értékeiket – írja Zemanek.

Ron Paul az RT riportjában beszél a határozatról: Kattintson ide...

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 719 490 megtekintés

Videó: 48 930 970 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028114

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh