A tajvani konszern azt tervezi, hogy csökkenti dolgozói számát. Mindez megnyithatja az utat a robotok nagyobb mértékű alkalmazása felé.

A Reuters cikke szerint a Foxconn kirúgná munkatársai egy részét. Louis Woo szóvivő konkrét számokat vagy időpontot ugyan nem mondott, de a várható intézkedések indoklásaképpen kiemelte, hogy az emlékezetes öngyilkosságok miatt 2010 óta több mint a duplájára nőttek a bérköltségek. A társaság bevétele 2013-ban 1,3 százalékkal csökkent, míg tavaly 6,5 százalékkal nőtt, korábban ugyanakkor több tízszázalékos bevételnövekedést is elkönyvelhetett a cég. A legnagyobb problémát az okostelefonok, a táblagépek és a számítógépek árának csökkenése jelenti. Tavaly 297 dollár volt az okostelefonok átlagára, a várakozások szerint ez 2018-ban 19 százalékkal kevesebb lesz.

"Még ha a technológia fejlődik is, az árak esnek" - mondta Woo. Woo kitért arra, hogy ugyan évekkel ezelőtt egymillió robot alkalmazását tervezték, de ezt nem szó szerint kell érteni, hanem csupán azt jelenti, hogy előtérbe kerülhet az automatizálás, amely kulcsfontosságú a munkaerő-költségek hosszú távú ellenőrzése szempontjából. A finom munkákhoz ugyanakkor továbbra is szükség lesz az emberekre. A Hon Hai Precision Industry Co. Ltd. jelenleg több mint 1,3 millió főt foglalkoztat, ezzel a világ egyik legnagyobb munkaadójának számít.

A Foxconn azt fontolgatta, hogy kínaiak helyett robotok szereljék az iPhone 6-ot, de a gyártásautomatizálási tervek ellenére kénytelen volt 100 000 új dolgozót felvenni azért, hogy az iPhone 6 sorozatgyártása zökkenőmentes legyen.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 746 889 megtekintés

Videó: 48 950 526 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031715

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh