A számítógépes óriás, mely több mint 430 ezer embert alkalmaz a világban, megválik munkaerejének mintegy negyedétől. Rosszul megy az üzlet – ez áll az óriási átszervezés mögött, amely hatalmas elbocsátással jár.

600 millió dolláros alapot hozott létre az IBM, hogy ebből fedezze a mintegy 110 ezer munkatárs végkielégítését – közölte a Forbes honlapja. Az IBM szerint ez nevetséges állítás, és csupán átszervezésről van szó, amely természetszerűen elbocsátásokkal járhat. Az átszervezés lényege: megszűnik a kínai nagy fal a különböző részlegek között – magyarázza Ginni Rometty asszony, aki 2012 óta irányítja a nagy múltú cég ügyeit. Ő maga is az IBM veteránja: 1981-ben kezdett ott, rendszerfejlesztő informatikusként. Az utóbbi években egyre kiábrándítóbbak az üzleti eredmények, és ezért az amerikai szaksajtó biztosra veszi: hatalmas elbocsátások lesznek az IBM valamennyi részlegénél, az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt.

A korábbi világrekordot az elbocsátások terén szintén az IBM tartotta: 1993-ban 60 ezer embert tett az utcára. Most 100-110 ezer emberről van szó. A Big Blue – ahogy a céget nevezik – így akar menekülni a csapdából. Korábban a világ legnagyobb számítógép- és chipgyártói közé tartozott, de most lemaradt a kutatásban, miközben a vetélytársak mind az USA-ban, mind pedig Kínában előretörtek. Az Apple vagy a kínai Lenovo sokkal jobban teljesít a piacon, de az ő helyzetük sem rózsás. Épp most jelentette be a Foxconn nevű tajvani cég, hogy jelentős elbocsátások lesznek kínai gyáraiban, mert az Apple új termékei, melyeket ott gyártanak, nem olyan kelendőek, mint ahogy azt a cég amerikai központjában remélték.

Forrás: globoport.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 232 217 megtekintés

Videó: 45 359 648 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6353979

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh