Az európai hálózatüzemeltetők levélben követelték az üzenetküldő és VoIP-platformok elleni intézkedések bevezetését. A cégek vezetői a levelet Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének, illetve az európai uniós tagállamok kormányfőinek címezték és azt követelték, hogy mielőbb valósítsák meg az egységes digitális piac szabályozási reformját. Ez az olyan piaci szereplők ellen irányulna, mint a Whatsapp, a Facebook, a Skype és a Google. A levelet a Deutsche Telekom, a KPN, az Orange, a Telefónica, a Swisscom, a Telekom Austria, a Telecom Italia, a Portugal Telecom, a Proximus, a Telenor és a TeliaSonera vezetői írták alá.

A menedzserek kiemelték, hogy gyors szabályozási intézkedésekkel minél előbb meg kell szüntetni a hálózatüzemeltetők és az internetes cégek közötti különbségeket. Emellett jelentős mértékben lazítani kell a hálózatüzemeltetőkre vonatkozó szabályokon, hogy azok mielőbb befektethessenek a gyors hálózatok építésébe.

Philipp Blank, a Deutsche Telekom szóvivője hangsúlyozta, hogy míg a távközlési vállalatok működését átfogóan szabályozzák, addig internetes vetélytársaik szabadon tevékenykedhetnek annak ellenére, hogy ugyanolyan szolgáltatásokat kínálnak. Hol van tehát a különbség a Skype használata és a telefonálás vagy egy SMS írása és egy Whatsapp-üzenet között? Úgy vélik, minden társaságra ugyanazoknak az előírásoknak kellene vonatkozniuk, hogy az ügyfelek valóban szabadon választhassanak. Nem követelnek egyebet, csak egyenlő szabályozást.

Fitori Erzsébet, az Európai Alternatív Távközlési Szolgáltatók Szövetségének (ECTA) igazgatója elmondta, hogy a jelenlegi telekommunikációs szabályozás befektetésbarát, egyúttal támogatja a piaci versenyt és felhasználóbarát is. A befektetésbarát jelző azt jelenti, hogy a szabályozás minden szolgáltató esetében lehetővé teszi a befektetéseket, függetlenül attól, hogy kicsi vagy meghatározó piaci szereplőkről van szó. Az egykor monopolhelyzetben lévő távközlési cégek piaci részesedése a VDSL területén még mindig 86 százalék. A szabályozás átdolgozása megoldhatja a valódi problémát és zéró toleranciát vezethet be a piaci versennyel ellentétes és a fogyasztóknak ártó mono- és duopóliumokkal szemben.

Márciusban vált ismertté, hogy a Vodafone Magyarország minden jelenleg forgalmazott, mobilinternet hozzáférést is tartalmazó lakossági előfizetéses csomagjában szabadon, korlátozás nélkül lehet használni VoIP-alkalmazásokat. Nemrég pedig arról írtunk, hogy Belgiumban a mecheleni bíróság arra a kérdésre keresi a választ, hogy távközlési hálózatüzemeltető-e a Skype.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 922 841 megtekintés

Videó: 49 084 704 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7057544

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh