A két állam vezetői véget vetnének a korlátlan kiberakcióknak. Új szintre kerülhet az Amerikai Egyesült Államok és Kína viszonya, amennyiben a The New York Times értesülései igaznak bizonyulnak. Az újság ugyanis arról számolt be, hogy az USA és a távol-keleti ország képviselői a kibertámadások korlátozásáról egyeztetnek egymással. Az információkat a tárgyalásokon résztvevő amerikai kormányhivatalnokok szivárogtatták ki a lapnak.

A lépés ugyanakkor kizárólag az infrastruktúrák (közművek, áramhálózatok stb.) ellen végrehajtott akciókat érintené. Az infrastruktúrák fontos részei így védettséget kapnának. A két állam arra is kötelezettséget vállalna, hogy nem tesznek elsőként a másik fél rendszereit megbénító lépéseket. Az erről szóló megállapodást azután hozhatják nyilvánosságra, hogy Xi Jinping kínai elnök a héten Washingtonba látogat.

A kiszivárgott információk alapján ez lenne a világon az első ilyen jellegű megállapodás. A szerződés nem védené meg minden kibertámadástól az amerikai rendszereket, sőt, a legtöbb akció ellen nem is nyújtana védettséget. Ezek között vannak például a fegyveres erők által indított ipari kémkedések vagy az amerikai személyzeti akták megszerzésére irányuló hackertámadások. A legfontosabb viszont az, hogy az erőművek, a bankrendszer, a mobiltelefonos hálózatok és a kórházak belső hálózatai védettséget kapnának. Mindenesetre, ha létrejön a megállapodás, akkor is kérdéses lesz, hogy a két fél képes lesz-e maradéktalanul betartani az abban foglaltakat.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 710 532 megtekintés

Videó: 48 923 553 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026614

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh