Az Amerikai Egyesült Államok a jövőben sikeresebben akar harcolni a kiberbűnözőkkel szemben.

Az USA elsősorban azok ellen szeretné megvédeni magát, akik a közigazgatását, az infrastruktúráit vagy más fontos célpontjait támadják. Barack Obama amerikai elnök ezzel kapcsolatban ki is adott egy irányelvet, amely új szabályokat tartalmaz. Az intézkedés célja, hogy az ország teljesen új módon viszonyuljon az online támadásokhoz és azokra hatékonyabban reagálhasson.

Lisa Monaco, az amerikai elnök belbiztonsági tanácsadója egy internetbiztonsági konferencián közölte, hogy az olyan államok, mint Oroszország, Kína vagy Észak-Korea egyre kifinomultabb akciók végrehajtására képesek. Hozzátette, hogy jelenleg éppen a változás korszakát éljük a világhálós fenyegetések tekintetében. Egyre gyakoribbá válnak az ilyen támadások, ráadásul időközben ezek egyre változatosabbak és veszélyesebbek is lettek.

Az új irányelv először szabályozza, hogy a különböző szövetségi hatóságoknak, például a Szövetségi Nyomozóirodának (FBI) vagy a belbiztonsági minisztériumnak együtt kell működniük a kibertámadások kivizsgálásakor. Az új szabályok egyaránt vonatkoznak az olyan esetekre, amikor a kormány az érintett és az olyanokra, amelyek a kritikus infrastruktúrákat, például a repülőtereket, a kórházakat és a különböző erőműveket érintik.

Az Amerikai Egyesült Államokban az elnöknek joga van ahhoz, hogy a nemzetbiztonsági tanáccsal való egyeztetés után nemzetbiztonsági direktívákat adjon ki. Ezek a szabályok gyakorlatilag törvény erejűek, de a hatályba lépésükhöz nincs szükség képviselőházi vagy kongresszusi jóváhagyásra.

Lisa Monaco kiemelte, hogy a jövőben az új irányelvnek köszönhetően az egyes akciókat a súlyosságuk alapján kategorizálhatják. A The Washington Post rámutatott, hogy az amerikai kabinet először ismertette, hogy miként méri meg egy kibertámadás súlyosságát és azt is, hogyan határozzák meg, hogy mi számít jelentős akciónak. Az új rendszer 6 szintből áll, a legalsóba tartoznak a jelentéktelen támadások, míg a legmagasabba a közvetlen veszélyt jelentőket sorolják.

Obama februárban egyharmadával növelte az USA kibervédelmi költségvetését. Az elnök 19 milliárd dollárt kért a kongresszustól a kiberbiztonság garantálására, főképp a Kína és Oroszország elleni védelemre.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 077 262 megtekintés

Videó: 48 305 996 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921394

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh