A republikánus elnökjelöltet, Donald Trumpot élesen bíráló Khizr Khan korábban arról értekezett, hogy az amerikai alkotmányt felülírja a saría, az iszlám törvénykezés - közölte a jobboldali Breitbart News hírportál szerdán.

A cikk szerint a pakisztáni gyökerű amerikai ügyvéd, aki a múlt héten a demokraták philadelphiai konvencióján mondott beszédet, és a 2004-ben Irakban meghalt - az amerikai hadsereg hősi halottjaként számon tartott - fiára hivatkozva támadta Donald Trumpot, napok óta az amerikai közfigyelem homlokterében van. Az Észak-Karolinában élő jogász a philadelphiai pártgyűlés végeztével Washingtonba érkezett, s folyamatos szereplője az amerikai televíziós csatornáknak, ahol folyamatosan vádbeszédeket tart a republikánus elnökjelölt, Donald Trump ellen.

A Breitbart News most előhalászta Khan egyik korábbi írását, amelyben a jogász amellett érvelt, hogy az alkotmányt "mindig alá kell rendelni a saríának".

A Clinton-kampánycsapat és az amerikai liberális sajtó által csak "pakisztáni amerikaiként" bemutatott Khizr Khan a saría törvénykezés doktrínájának szakértője. Szakértőként 1983-ban dicsérő szemlét írt egy könyvről, amely egy Kuvaitban az Emberi jogok az iszlámban címmel tartott konferencia előadásait tartalmazta. Khan külön kiemelte a konferencia fő szónokának, Allah K. Brohinak a beszédét. Brohi iszlamista jogász és az akkori pakisztáni diktátor, Zia ul-Hak tábornok egyik legszorosabb tanácsadója és minisztere is volt. Zia ul-Hakot a tálibok szélsőséges mozgalmának "atyjaként" is számon tartják.

Elemzésében Khizr Khan csodálattal írt Brohi emberi jogokról vallott felfogásáról, amely szerint az iszlám törvényeit megsértők jogosan megölhetők, vagy megcsonkíthatók, s Brohi szerint a férfiaknak is joguk van "helytelenül viselkedő" feleségüket megverni. Brohi miniszterségének időszakhoz kapcsolódik a dzsihadisták inkubátoraiként számon tartott medreszék (Korán-iskolák) létrehozása és a saría bevezetése is - írta portál.

Khizr Khan, aki 1980-ban vándorolt be az Egyesült Államokba, nemcsak csodálattal írt Brohi jogfelfogásáról, hanem kifejezetten egyet is értett a saríáról vallott elveivel a portál szerint.

A Donald Trumpot az amerikai értékrend elárulásával is megvádoló pakisztáni-amerikai jogász szerint - amint ez az általa leírtak szövegösszefüggéséből egyértelműen kiderül - az emberi jogokat csakis a saría révén lehet garantálni. Erről Khizr Khan akadémiai értekezést is írt 1983-ban, miközben Szaúd-Arábiában folytatott kutatásokat, s elemzésében a Muszlim Testvériség nevű radikális iszlamista mozgalom két tudósát idézve érvelt - közölte a Breitbart News.

Forrás: MTI Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 724 088 megtekintés

Videó: 48 934 179 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028693

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh