Feltörték ismeretlen tettesek az orosz külügyminisztérium weboldalát - ismerte el Marija Zaharova, a tárca szóvivője vasárnap a Govorit Moszkva rádióadónak nyilatkozva.

A CNN szombaton számolt be arról, hogy a The Jester (udvari bolond) nevet használó amerikai hacker támadást hajtott végre az orosz külügy internetes oldala ellen. Az amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva a számítógépes kalóz elmondta: az oldal feltörését figyelmeztetésnek szánta az orosz vezetés számára, amelyet Washingtonban azzal vádoltak meg, hogy hackertámadások révén igyekszik befolyásolni az amerikai belpolitikát.

Zaharova a Facebook oldalán a nap folyamán később azt állította, hogy a komputeres támadónak a külügyminisztérium egy régi, már nem használt oldalát sikerült feltörnie. Szavai szerint az aktuálisan használt oldal zavartalanul működik. Közölte, hogy szakemberek dolgoznak annak a kiderítésén, hogy mi is történhetett valójában.

"Ha megállapítják, hogy amerikaiak követték el a feltörést, még ha egy nem működő forrás esetében is, az nem kellemes, mert vagy a rombolásnak az a kibergépezete jött működésbe, amelyről (John) Biden (amerikai alelnök) és (Michael) McFaul (volt amerikai moszkvai nagykövet) beszélt, vagy ez a pokoli provokatív választási kampány az államokban olyan állapotba hergelte az embereket, hogy azok elkezdtek mindent elpusztítani, ami az útjukba kerül" - fogalmazott Marija Zaharova.

A szóvivő rámutatott, hogy a CNN nem kért megerősítést az orosz diplomáciai tárcától a hacker állításával kapcsolatban.

Mások mellett egyébként Hillary Clinton demokrata elnökjelölt is azt állította, hogy orosz hackerek törték fel a pártja országos bizottságának elektronikus levelezését, amelynek tartalmát júliusban a WikiLeaks szivárogtatta ki. Moszkva többször is tagadta, hogy köze lenne az Egyesült Államokban elkövetett kibernetikai támadásokhoz.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 094 353 megtekintés

Videó: 48 321 692 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923720

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh