Az Egyesült Államokban a szenátus is megszavazta az Irán elleni szankciókról szóló törvény meghosszabbítását.

A szenátus egyhangúlag határozott. A döntés értelmében további tíz esztendeig meghosszabbítják az iráni büntetőintézkedésekt rögzítő törvény (ISA) hatályát. A törvényt 1996-ban hozták, és azóta tízévenként megújítják, illetve meghosszabbítják az érvényességét. A törvény érvényessége most decemberben járt volna le és november közepén a képviselőház már megszavazta a meghosszabbítását. Most Barack Obama elnökhöz kerül majd aláírásra.

Mitch McConnell, a szenátus többségben lévő republikánus frakciójának vezetője csütörtökön - a törvény megszavazása után - leszögezte, hogy a törvény életben tartása rendkívül fontos annak érdekében, hogy féken tartsák Irán "kitartó törekvéseit befolyásának kiterjesztésére" a közel-keleti tréségben. Egyúttal bírálta a jelenlegi amerikai kormányzatot, hogy "foglya" az Iránnal megkötött többhatalmi atomalkunak.

A szankciók az energetikai és a védelmi iparra, valamint a bankszektorra vonatkoznak, s az a céljuk, hogy megakadályozzák Iránt atomfegyver kifejlesztésében.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 077 576 megtekintés

Videó: 48 306 414 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921442

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh