Az oroszellenesség csak eszköz arra, hogy a piaci vetélytársakat távol tartsák az orosz üzletfelektől: miközben a „Moszkvától függetlenedés” üres frázisát ismételgetik, Németország 37%-kal több gázt vásárol a Gazpromtól, mint egy évvel ezelőtt.

Úgy tűnik, csak a piaci vetélytársak távol tartását szolgálják az ahhoz hasonló politikai frázisok, mint a „függetlenedni az orosz energiahordozóktól”, vagy „az orosz gáz kiváltása más forrásokkal”. A német politika mindent elkövet annak érdekében, hogy megakadályozza az EU keleti tagállamai és Oroszország közti energetikai megállapodásokat, de eközben Németország egyre több földgázt vásárol Oroszországból. A Gazprom vezérigazgatója, Alekszej Miller, és Németország gazdasági és energiaügyi minisztere, Brigitte Zypries tárgyalásokat folytat az Északi Áramlat 2 projekttel kapcsolatban, hogy még több orosz gázt hozzanak Európába.

A Gazprom pénteken kiadott közleménye szerint Alekszej Miller és Brigitte Zypries megtárgyalták az orosz gáz Európába szállításának lehetséges útvonalait, „különös tekintettel az Északi Áramlat 2 projektre”. A közlemény szerint az idei év során eddig Németország 37%-kal több gázt vásárolt az orosz cégtől, mint a tavalyi év azonos időszakában, de már 2016-ban is növekedés mutatkozott a 2015-ös adathoz képest: akkor egy év alatt 45-ről mintegy 50 milliárd köbméterre nőtt a Németország által a Gazpromtól vásárolt gáz mennyisége.

Az Északi Áramlat 2 projekt célja, hogy egy újabb útvonalon évente 55 milliárd köbméter orosz gázt tudjon szállítani a Balti-tengeren keresztül Németországba, Ukrajna megkerülésével. A gázprojektet a tervek szerint 2018-ban indítják.

Forrás: hidfo.ru / sputniknews.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 583 190 megtekintés

Videó: 48 770 785 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6997626

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh