Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség összegyűjtött más országokból származó kiberhadviselési módszereket, melyeket saját céljaira használt fel, hogy riválisaikra terelje a gyanút. A WikiLeaks kedden kezdett nyilvánosságra hozni egy minden eddiginél nagyobb, a CIA tevékenységével kapcsolatos archívumot.

„A CIA távoli vezérlésű eszközökért felelős ága, az UMBRAGE csoport begyűjti azokat a támadási technikákat, melyekhez más országokból ellopott malware-ekből jutnak hozzá, beleértve az Oroszországi Föderációt is. Az UMBRAGE és más kapcsolódó projektek segítségével a CIA nem csak fokozni tudja a támadások számát, de emellett másra terelheti a gyanút azáltal, hogy azoknak a csoportoknak az „ujjlenyomatait” hagyja hátra, melyektől az adott programot ellopták.” – áll a WikiLeaks sajtóközleményében.

A WikiLeaks szerint az UMBRAGE jelszavakat gyűjt és felelős az antivírusok elkerüléséért – a közleményben emellett az áll, hogy a CIA a közelmúltban elveszítette az ellenőrzést az arzenáljához tartozó malware-ek, vírusok, trójaiak, távoli vezérlésű rendszerek és az ezekkel kapcsolatos dokumentáció felett, így ezek nyilvánosságra fognak jutni.

A weblap szerint a WikiLeaks amerikai kormányzati hackerektől kapott hozzáférést a CIA által használt kémprogramokhoz és globális használatukkal kapcsolatos dokumentációhoz.

Ezek az információk egész más kontextusba helyezik az elmúlt hónapok történéseit, hiszen novemberben az amerikai elnökválasztások során Oroszországot vádolták azzal, hogy beavatkozott a választási folyamatba. A WikiLeaks azonban olyan adatokat kezd nyilvánosságra hozni, melyekből kiderül, hogy a CIA előszeretettel használt olyan módszereket, melyekkel más országokra – különösen Oroszországra – tereli a gyanút az általa elkövetett kiberbűncselekményekkel kapcsolatban.

Forrás: hidfo.ru / wikileaks.org

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 276 814 megtekintés

Videó: 45 384 737 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6364842

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh