Meghaladta a 15 milliárd dolláros értéket 2017-ben az orosz fegyverexport - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz hadiipari együttműködési tanács hétfőn megtartott moszkvai ülésén.

Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is a világ egyik legjelentősebb fegyverexportőre és a kivitel az elmúlt három évben folyamatosan nőtt. Beszámolója szerint tavaly csaknem megduplázódott és elérte a 16 milliárd dollárt a "hadiipari együttműködésről" megkötött szerződések értéke, a megrendelési portfólió pedig összességében meghaladja a 45 milliárd dollárt.    

Putyin kifogásolta, hogy "harmadik országok" példátlan és nyílt nyomást gyakorolnak a vásárlókra az orosz konkurenciának a globális fegyverpiacról történő kizárása érdekében. Méltatta, hogy az orosz hadiipar még "a politikai provokációk és a gazdasági diverziók közepette" is hatékony maradt. Állítása szerint az ágazat sohasem helyezi a kereskedelmi hasznot a globális biztonság elé és betartja a szerződések és a nemzetközi jog által diktált kötelezettségeit.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 062 732 megtekintés

Videó: 48 283 769 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919158

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh