A körülöttünk élő madarak és más állatfajok védelméhez nyújt gyakorlati segítséget a Madárbarátok nagykönyve, amelynek szerzője Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársa.

Az emberi civilizáció globális környezet átalakítása félelmetes ütemben pusztítja az élőhelyeket és az állatfajokat. A Madárbarátok nagykönyve című kiadvány célja, hogy olyan eszköz legyen a lakosság és a szakmai érintettek - agrár- és erdőgazdálkodók, pedagógusok vagy az ökoturizmus-szolgáltatók - kezében, amellyel ellensúlyozni tudják a természet, az állatfajok pusztulását - olvasható az MME hétfői közleményében.   

A könyv első fejezete a lakott területek, a madárbarát kert, a lakótelep, az utca és a park növényzetével foglalkozik, majd sorra veszi a madárvédelem lehetséges eszközeit és módszereit a klasszikus téli etetéstől az odúkihelyezésen át a tematikus etetőkertekig és a mesterséges fészeküregekig.   

Külön fejezetek tárgyalják a fecskék és a fehér gólya védelmét, de kitér a kötet a bogártanyák, méhecskehotelek, béka- és gyíkvárak, a természetvédelmi farakás, rőzserakás és komposztáló, valamint a hangyaleső homoktálca kialakításának fortélyaira is. Az utolsó összefoglaló fejezetben a szaporodó ember-madár konfliktushelyzetekről és ezek lehetséges megoldásairól esik szó.   

A több mint 700 színes fotóval illusztrált 332 oldalas kézikönyv a Cser Kiadó gondozásában jelent meg. A kiadvány egyes részeihez a szerző több mint 500 videója kapcsolódik, amelyek a Youtube videómegosztó portálon érhetőek el - áll a közleményben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 634 345 megtekintés

Videó: 48 831 066 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7010345

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh