November 24-én tartotta legutóbbi ülését Komló képviselő-testülete. A huszonkét napirendi pont között Komló tömegközlekedésének átalakításáról is vitáztak a képviselők.

A testületi ülés egyik legnagyobb érdeklődéssel várt napirendi pontja a komlói tömegközlekedés átalakítása volt. Előtte, a széles társadalmi egyeztetést során szinte valamennyi érintett réteg elmondhatta javaslatait a vitaanyaggal kapcsolatban.

A képviselők a testületi ülésen is kifejtették véleményüket. Szinte általános vélemény volt, hogy állami segítség nélkül nem oldható meg a tömegközlekedés működtetése.

Az ülésen Micskey Tibor, a Pannon Volán termelési igazgatója elmondta, hogy számukra a legfőbb cél a veszteségük csökkentése, aminek érdekében 40 %-os teljesítmény-kivonást támogatnak. Ez egyebek mellett 4 db autóbusz kiszervezését jelentené a komlói közlekedésből. A termelési igazgató hozzátette, hogy az így feleslegessé váló munkaerőt a helyközi közlekedésben foglalkoztatnák tovább.

A képviselő-testület a döntése szerint- a többlépcsős egyeztetést követően – a közlekedési rendszerből legfeljebb 23 % futásteljesítmény kivonását tartja elfogadhatónak, a díjak átlag bruttó 4 %-os emelése mellett.

A pontos menetrend elfogadására a december 15-i testületi ülésen kerülhet sor.

A képviselő-testület tárgyalta a 2012-es költségvetés koncepcióját. Az önkormányzat döntött arról, hogy 2012. január 1-jétől, üzemeltetésre térítésmentesen átadja a Gesztenyési Klub épületét a Gesztenyés-Zobákpuszta Településrészi Önkormányzat részére.

Határozatot fogadott el a testület a „Nem költségvetési szervek pályázatával” kapcsolatban, továbbá vitázott a nemzeti összetartozás jegyében állítandó emlékműről.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 768 901 megtekintés

Videó: 48 961 612 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7033659

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh