Karbantartás és fejlesztés miatt lezárja a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője mindkét futópályát tavasszal, de a korábbi gyakorlathoz képest a lezárás rövidebb ideig tart majd.

A repülőtér üzemeltetőjének keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a betonfelületek karbantartása, a dilatációk cseréje, és más karbantartások miatt március utolsó hetében lezárják az 1-es futópályát. A 2-es futópályát május végétől két hétre zárják le. Utóbbinál a karbantartás mellett a fénytechnikai rendszert is fejlesztik, emellett a gépek várakozására kijelölt pont közelebb kerül a futópályához, így csökkenni fog egyes járatok fordulóideje.   

A Budapest Airport a legmagasabb repülőtéri biztonsági színvonal fenntartása érdekében minden évben - szükség szerint akár gyakrabban is - korszerűsíti és karbantartja a futópályákat és gurulóutakat. Az idei munkálatokat úgy időzítette a Budapest Airport, hogy mind az 1-es, mind a 2-es futópályát még a nyári csúcsidőszak előtt újra átadhassák a forgalomnak.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 072 880 megtekintés

Videó: 48 301 177 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920828

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh