A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben a MÁV-Start kiemelt célja a fizikai érintkezések minimálisra szorítása, a vasúttársaság jegyértékesítési rendszerének már tervezéskor az egyik alapja volt az elektronikus jegyek alkalmazása.

A MÁV hétfői közleményében kiemelte: fontos, hogy lehetőség szerint minél többen használjanak online menetjegyet vagy bérletet, ezzel csökkentve a vírus terjedésének kockázatát.   

A vasúttársaság továbbra is kéri az utasokat, hogy a sorban állás és a személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.   

Az elektronikus és érintésmentes jegyvásárlás követelményeinek a vasúttársaság jegyértékesítő rendszere maradéktalanul megfelel - hangsúlyozta a MÁV.   

A rendszer fontos része például a mobiltelefonos applikáció (MÁV App), amivel jegyet és bérletet is tudnak vásárolni az utasok. Az alkalmazás elérhető Android és iPhone készülékeken egyaránt. Az alkalmazást nagyjából 295 ezren használják. A felhasználók naponta átlagosan 20 ezer jegyet vagy elektronikus bérletet vásároltak online.   

A vonatokon, a fedélzeti jegyvásárláskor is lehetőség van az érintésmentes bankkártyás fizetésre, mert minden jegyvizsgáló mobil POS terminállal van felszerelve.   

A jegyvásárláson túl a fedélzeti jegyellenőrzés is érintésmentesen, mobil eszközzel történik. Így a szolgálatot teljesítő jegyvizsgáló és az utasok közötti kontaktus is kizárható, ráadásul a MÁV fedélzeti rendszere az elektronikus BKK termékek ellenőrzésére is alkalmas az elővárosi vonatokon és a HÉV szerelvényeken.   

Mobilappban megvásárolt termékek visszaváltása és áruk visszatérítése elektronikusan, a mobilalkalmazásban kezdeményezhető.   

A MÁV internetes jegyértékesítési felülete, az Elvira is teljeskörű online jegyvásárlást biztosít: a megvásárolt jegy PDF formában mobiltelefonra letölthető, azt a fedélzeten elektronikusan érintésmentesen képes a jegyvizsgáló ellenőrizni.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 67 528 093 megtekintés

Videó: 41 271 409 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6057895

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh