Szász Attila Apró mesék című filmje a legjobb játékfilm díját és a közönségdíjat is elnyerte a 21. alkalommal megrendezett Anchorage nemzetközi filmfesztiválon az Egyesült Államokban - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-t.

A hibrid formában megrendezett alaszkai filmfesztivál szakmai zsűrije a Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente főszereplésével készült Apró mesék című romantikus szélhámosfilmnek ítélte a legjobb játékfilm díját és a közönségszavazatok alapján is a magyar alkotás lett a legjobb - közölte az NFI.    

Az Apró mesék közvetlenül a 2. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.    

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Párma, Izmir, San Jose, Berlin, Avanca, Ojai, Fort Lauderdale és legutóbb Kijev filmversenyein nyert díjakat.     

Az Apró mesék Köbli Norbert forgatókönyvéből a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.   

A film online nézhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n.

Forrás: MTI / Anchorage International Film Festival

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 066 562 megtekintés

Videó: 48 291 017 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919864

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh