A Volánbusz 25 millió forinttal támogatja a hazai segítő szervezeteket MOL-multipontjaival.

Az összegyűjtött multipontokból származó üzemanyag-ajándékkártyákat Pafféri Zoltán, a közlekedési társaság elnök-vezérigazgatója és Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója adta át a kedvezményezett szervezetek képviselőinek - közölte a Volánbusz Kommunikáció szerdán az MTI-vel.  

Mint írták, a Volánbusz az ország 3155 településéből 3146-ot szolgál ki, évente 16,2 millió helyi és helyközi járatot indít, ezek évente 455 millió kilométert tesznek meg. A társaság évente több mint 120 millió liter üzemanyagot használ fel, ezt partneri együttműködés keretében a MOL Magyarország biztosítja számára.  

A közlekedési vállalat több mint 11 ezer autóbusz-vezetője és más gépjárművet használó munkatársai munkavégzéshez szükséges tankolásaik alkalmával multipontokat gyűjtöttek a benzinkutakon. Az összegyűjtött pontokat üzemanyag-ajándékkártyákra váltotta a MOL, a kártyák összértékét 25 millió forintra kerekítette fel.  

A kedvezményezett szervezeteket a Volánbusz munkavállalói szavazáson választották ki. Egyaránt ötmillió forintot kapott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség; kétmillió forint jutott a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak, egy-egymillió pedig az Azúr Segítőkutyás Egyesület, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány és a Kézenfogva Alapítvány számára.  

A Volánbusz Zrt. a MÁV-Volán-csoport tagjaként csatlakozott a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójához is, emellett további ötmillió forint értékű üzemanyag-ajándékkártyát ajánlott fel a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket támogató Regőczi  Alapítvány számára.   

"Fontos, hogy mindenki, aki nehéz helyzetbe került, megfelelő segítséget kapjon. Az idei évben kiválasztott szervezetek az élet számos területén a legkülönbözőbb módon nyújtanak segítséget" - idézte Pafféri Zoltánt, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatóját a közlemény.  

Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: felelős nagyvállalatként kötelességüknek érzik, hogy minden lehetséges eszközzel segítsék a bajba jutott embereket, családokat.

Forrás: MTI