A belépés gyorsításáért szombaton és vasárnap ideiglenesen csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a Szerbiába tartók a röszkei autópálya-átkelőt vehetik igénybe - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

A megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezeléséért szombaton és vasárnap 7 órától 19 óráig csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet.  

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén.  

Az utazók a gyorsabb határátlépésért Szerbia felől választhatják a tompai és hercegszántói átkelőket is, amelyek 24 órás nyitvatartással működnek. Emellett használhatják a bácsalmási, bácsszentgyörgyi, tiszaszigeti, kübekházi közúti átkelőket, ahol 7-től 19 óráig léphetnek át, illetve az ásotthalmi közúti határátkelőhelyet, amely 7-től 22 óráig fogadja az utasokat.  

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Forrás: MTI