Egyszerűsített eljárással hozhatják magukkal a társállataikat az Ukrajnából Magyarországra menekülők - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban.

A gördülékeny beléptetés érdekében előzetes engedélykérelemmel egyenértékűnek tekinthető regisztrációs lapot kell csak kitölteni. Ez lehetővé teszi az állatok nyomonkövetését, és a későbbi intézkedéseket is. Az egyszerűsített nyomtatvány bevezetéséről az országos főállatorvos rendelkezett - írták.  

Állategészségügyi szempontból Ukrajna aggályos állam, Magyarország a háborús helyzet miatt vezeti be az új eljárásrendet, amely kedvezőbb a kivételes esetekben alkalmazható egyedi engedélyeknél is - indokolták az új eljárást.  

Hozzátették, hogy a magyar állategészségügy az előírásokat nem teljesítő, tehát oltatlan, mikrochip és vérvizsgálat nélküli társállatok érkezésére is felkészült. A beléptetett kutyák, macskák, görények felügyeletét a területileg illetékes hatóságok biztosítják, hogy Magyarország veszettségmentesség státusza fennmaradhasson - tették hozzá.  

A regisztrációs lap a Nébih honlapján érhető el a kedvtelésből tartott állatok utaztatásáról szóló tájékoztatóval együtt.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 399 778 megtekintés

Videó: 45 467 918 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6386220

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh