Tíz járási hivatal kezdi meg működését januárban Baranya megyében, a hivatalvezetők szakmai pályafutását Hargitai János kormánymegbízott, a megyei kormányhivatal vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette Pécsen.

Hargitai János hangsúlyozta: a baranyai járási hivatalok élére kivétel nélkül a közigazgatásban komoly szakmai tapasztalatokat szerzett szakembereket neveztek ki. Hozzátette, biztos abban, hogy zökkenőmentesen tudják továbbvinni az ügyeket.

A kormánymegbízott kiemelte: az eddigi rendszerben az államigazgatási feladatok ellátását a települések jegyzőitől várta el az állam, ezért egy módosabb önkormányzat jobban, egy kevésbé módos gyengébb minőségben tudta ugyanazokat a feladatokat ellátni. Az egységes szervezettel ezen kívánnak változtatni.

Kitért arra, hogy reményei szerint az emberek csak pozitív változást érzékelhetnek a járási hivatalok felállásával, a hivatali központokat is igyekeztek a megszokott helyeken, az okmányirodák bázisán kialakítani.

A munkájukat januárban megkezdő járási hivatalok elsősorban okmányirodai feladatokat, gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyek intézését veszik át a településektől. A jövő évtől a járási hivatalokon belül szakigazgatási szervként működik a járási gyámhivatal, a járási állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, a járási földhivatal és a járási munkaügyi kirendeltség.

Baranya megye tíz járási hivatala közül a pécsváradit Emődy Balázs, a siklósit Farkas Anett, a sellyeit Fekete Géza, a komlóit Hessz Gabriella, a hegyhátit Karakán Béla, a mohácsit Kovács Mirella, a bólyit Müllerné Juhos Bernadett, a szentlőrincit Patacsi Evelin Éva, a szigetvárit Pichler Imre László, a pécsit Vajda János Tamás vezeti.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 651 773 megtekintés

Videó: 48 854 174 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7015326

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh