Európának haladéktalanul reagálnia kell a migrációs válságra, míg a NATO-nak inkább a migrációs probléma hosszú távú gyökereire kell összpontosítani - vélekedett Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára szerdán este Prágában, miután tárgyalásokat folytatott vendéglátójával, Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnökkel.

"Európában azonnali lépésekre van szükségünk, de ugyanakkor szükség van a probléma legfőbb gyökereire összpontosítani azokban az országokban, ahonnan a menekültek származnak" - jelentette ki Stoltenberg újságírók előtt.

Megjegyezte: éppen a problémák gyökereinek az orvoslása a célja a NATO afganisztáni, iraki vagy jordániai szerepvállalásának, illetve az észak-afrikai államokkal való együttműködésének. A NATO segít ezeknek az államoknak megszilárdítani a belső stabilitásukat.

"Hosszú távon ez az egyetlen megoldás" - húzta alá Jens Stoltenberg. Kérdésre válaszolva elutasította, hogy a NATO valamiféle nagyobb akcióval bekapcsolódna a migrációs válság megoldásába. Hasonló véleményt fogalmazott meg a cseh kormányfő is, aki szerint a migráció ellenőrzése nem tartozik a NATO feladatai közé.

"A NATO jelenleg példátlan biztonsági kihívásnak van kitéve. Délről és északról is fenyegetések érkeznek. Eltérő jellegűek ugyan, de egyforma figyelmet érdemelnek" - vélekedett Bohuslav Sobotka.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 891 399 megtekintés

Videó: 49 064 524 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054667

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh