Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztérium, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ). Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Sarkadi Sándor, az EMIH elnöke, valamint dr. Feldmájer Péter, a MAZSIHISZ elnöke írta alá az együttműködésről szóló dokumentumot.

A megállapodást aláíró felek - a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Tábori Rabbinátus közreműködésével - elősegítik, támogatják a zsidó identitású katonák és más közszolgálati jogviszonyban álló személyek hitéletét.

E megállapodással tovább erősödik – ezúttal a katonák lelki gondozását tekintve – a Magyar Honvédség- hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter az ünnepélyes aláírást megelőzően.

Aki a hitében megerősödik, az az országot is tudja erősíteni! - fogalmazott dr. Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke.

Dr. Simicskó István, a tárca parlamenti államtitkára kiemelte: az együttműködési megállapodás előkészítésénél fontos szempont volt a közös érdekek érvényesítése. Azt kérte a közös munkában résztvevőktől, hogy mindig azt keressék, ami közös, ami összeköti őket a célok elérésében.

Forás: kormany.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Magyarország háborúba megy? Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 257 756 megtekintés

Videó: 45 376 755 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6360392

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh