Szerzői esttel köszönti 75. születésnapja alkalmából az Erkel- és Kossuth-díjas pécsi zeneszerzőt, Vidovszky Lászlót a Pannon Filharmonikusok zenekar (PZF) február 23-án a Kodály Központban - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

A közlemény szerint az esten a komponista műveiből hallhat négy-öt évtizedet átfogó válogatást a közönség. A zenekart Vidovszky László egykori tanítványa, Dobszay-Meskó Ilona dirigálja, aki a zeneszerző szerint az ifjú karmester-zeneszerző generáció egyik ígéretes tagja - írták.   

A szerzői esten Vidovszky László csaknem tíz műve csendül fel. "A (...) műsort három részbe csoportosítottuk. Az első harmadban hangszeres szólók és kamaraművek részletei hangzanak el, a második egy kisopera, míg a harmadik rész darabjai a hagyományos értelemben vett szimfonikus hangzást képviselik" - idézte az írásos összegzés Vidovszky Lászlót. A műsor kamaraformációjában a PFZ muzsikusai és meghívott vendégművészek lesznek hallhatóak.   

Horváth Zsolt, a zenekar igazgatója szerint a pécsi együttesnek "elengedhetetlen szerepe" van abban, hogy az ehhez hasonló mérföldkövekre is felhívja a figyelmet.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 063 596 megtekintés

Videó: 48 285 664 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919346

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh