Működési támogatás címén 131 millió forintot nyert Komló a Belügyminisztériumtól az ünnepek előtti napokban. A pénz természetesen nem váratlan karácsonyi ajándék, nagyon sok munka van mögötte.

Komló évek óta jól szerepel a működési célokra fordítható kormányzati forrásokra kiírt évenkénti pályázaton. A régebben ÖNHIKI-ként ismert, az önhibájukon kívül forráshiányossá vált településeket segítő pályázati lehetőség már hat éve létezik. Akkor Polics József polgármester még országgyűlési képviselőként jegyezte azt a módosító indítványt, amely lehetővé tette, hogy Komló is pályázzon. A város pedig élt a lehetőséggel és évről-évre százmilliós nagyságrendű többletforrást szerzett ily módon.

„Az idei évben 131 millió forintot ítélt meg nekünk a kormány a nemrég elfogadott rendelet értelmében” – árulta el Polics József polgármester. „Amellett, hogy ez jelentős eredmény, külön büszkék vagyunk arra, hogy eddig minden évben csökkenteni tudtuk azt a működési hiányt, amelynek a fedezetére pályáztunk. A racionális és takarékos gazdálkodásnak köszönhetően egyre kevésbé van szüksége a városnak külső segítségre. Néhány éve még 360 millió forintot kaptunk, de most januárban is 200 millióval terveztünk. A jó gazdálkodásnak köszönhetően azonban év közben csökkenteni tudtuk a kért összeget – összegzett a polgármester.

A 131 millió még az év végéig megérkezik a város számlájára és a vonatkozó rendelet értelmében bérekre, létesítmény-fenntartásra és egyéb működési költségekre lehet majd fordítani.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 943 073 megtekintés

Videó: 49 094 763 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7058673

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh