Dicsőségfalat avattak kedd este a pécsi zenei élet kiemelkedő - állami közép-, vagy annál magasabb díjban részesült - tehetségeinek tiszteletére a Kodály Központ aulájában.

A mintegy két és fél méter széles és másfél méter magas fal avatóünnepségén Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta: "fontos számon tartani azon kiemelkedő művészeinket, akik sokat tettek Pécs kulturális életéért és a magyar kultúráért".

Huszonkilenc olyan pécsi születésű, illetve a városhoz szorosan kötődő zeneművész szerepel a dicsőségfalon, aki Kossuth-, Liszt-, Erkel-díjjal vagy Érdemes, illetve Kiváló művész kitüntetéssel rendelkezik. Hoppál Péter emlékeztetett arra, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed található m21 Galériában és Pécsi Nemzeti Színházban hasonló módon tisztelegnek a baranyai megyeszékhely jelentős színészei, valamint tánc- és képzőművészei előtt.

"Utoljára a zeneművészet dicsőségfalát avathatjuk fel itt, a zene szentélyében" - fogalmazott a Kodály Központra utalva a politikus, aki további sikeres pályafutást is kívánt a művészeknek.     A falat a koncertközpont belső színvilágához illő, rozsdabarna és bézs színek uralják, a plexi lemezek visszafogottan illeszkednek a belső térhez - olvasható az eseményen kiosztott tájékoztatóban, amely arra is kitért, hogy a díjazottak táblái véletlenszerű elrendezésben láthatók.     A díjazottak falára mások mellett Vidovszky László zeneszerző, Tillai Aurél karnagy-zeneszerző és Lakner Tamás karnagy, Baráti Kristóf hegedűművész, Bogányi Gergely zongorista, Lovasi András szerző-előadóművész, Márta István zeneszerző neve került fel.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 640 270 megtekintés

Videó: 48 839 756 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7012221

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh