Változatlan feltételekkel meghosszabbítja 2020. február végéig a városi közfoglalkoztatási programot a komlói önkormányzat. Az elnyert állami támogatásnak köszönhetően minden igénylőnek fognak munkát adni.

Összesen háromszáz ember öt hónapos foglalkoztatását fedezi az állami támogatás, amelyről a napokban írta alá a szerződést az önkormányzat részéről a Városgondnokság. „Elértük a Belügyminisztériumnál, hogy biztosítsák a forrásokat a városi közfoglalkoztatási program változatlan feltételekkel történő folytatásához. Ezért mindenkinek lesz munkája a jövőben, aki jelenleg közmunkásként dolgozik, sőt, új embereknek is jut hely” – foglalta össze Polics József polgármester.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 2020. február 28-ig a jelenlegi feltételekkel dolgozhatnak további az érintettek. Az értékteremtésért többször is hivatalosan kitüntetett komlói közfoglalkoztatási programban jelenleg nagyjából 250-260 ember tevékenykedik, vagyis a rendelkezésre álló keretszám nincs kitöltve. Nekik a szeptember végén lejáró szerződésüket további öt hónapig meg fogja hosszabbítani a város. Emellett új közmunkások felvételére is lesz lehetőség.

„Néhány éve ezernél is többen dolgoztak a közfoglalkoztatásban Komlón. Szerencsére a többségük rendes állásban el tudott helyezkedni, de a programokra továbbra is szükség van. A 300 fős keretet mindenképpen ki akarjuk tölteni, ezért új jelentkezőket is várunk. A jelenlegi munkanélküliségi adatok alapján minden jogosultnak fogunk tudni munkát adni” – ígérte a polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 454 563 megtekintés

Videó: 47 614 264 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6819222

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh