A gyártott termékpaletta bővítésével és a munkaidőkeret átalakításával reagál a Hauni Hungaria a megrendelések visszaesésére. A munkatársi állomány egyben tartását célzó intézkedést, a több mint ezer főt foglalkoztató gyár szakszervezete is támogatja.

Kedvezőtlenül alakult a gazdasági év a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. számára, ami a megrendelések  jelentős visszaesését vonja maga után. A kialakult helyzet ellensúlyozására a vállalat a termékportfólió bővítésével reagál, mely hosszú távon kiegyensúlyozott működést biztosít.

Továbbá a Társaság a szakszervezettel közösen, a munkaidőkeret három évre emeléséről döntött 2020. január 1-től. „Ezzel a megoldással a cégnek lehetősége lesz az esetlegesen keletkező munkaidő-hátralékot a következő évekre szétteríteni, miközben minden haunis az aktuálisan ledolgozott munkaóráktól függetlenül minden hónapban a teljes fizetését és egyéb juttatásait meg fogja kapni” – összegezte Katona Gábor ügyvezető, hozzátéve, hogy a 2019-2020-ra elfogadott kétéves béremelési program érvényben marad. 2020. január 1-től még magasabb alapbérre és továbbra is kimagasló béren kívüli juttatásokra számíthatnak a gyár munkavállalói.

A változások bevezetését a Hauniban működő VASAS szakszervezet is támogatja. „Számunkra a legfontosabb a munkahelyek hosszú távú stabilitásának biztosítása. A három éves munkaidőkeret pedig jelentős számú munkahely hosszú távú megtartását teszi lehetővé” – indokolt Futács Miklós szakszervezeti titkár.

Forrás: Hauni Hungaria Gépgyártó Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 457 049 megtekintés

Videó: 47 616 962 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6819774

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh