A régió legnagyobb ipari üzemeként a Hauni Hungária rendszeresen támogat társadalmilag értékes munkát végző szervezeteket. Az idén számos oktatási intézménynek, alapítványoknak és a pécsi klinikáknak adományozott a cég. Emellett jutott a segítségből a vállalat nyugdíjasainak is.

A Hauni Hungária több mint negyedszázados pécsi működése során mindig a jelentős mecénások közé tartozott. A cég aktívan támogatja a város kulturális és sportéletét, emellett rendszeresen hozzájárul a közösség számára kiemelten fontos munkát végző intézmények, szervezetek működéséhez. Nem volt ez másként idén sem. Ráadásul a koronavírus-járvány miatt az idén még többeknek volt szüksége segítségre.

Az már hagyományosnak mondható, hogy az őszi családi napon egyes közhasznú szervezetek adományban részesülnek. Bár a járványhelyzet megakadályozta az idei esemény megrendezését, az adakozás ezúttal sem maradt el. Az idei év kiemelt témája a vállalatnál a környezetvédelem és a fenntarthatóság. Ennek jegyében három zöld szervezet, a Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány, a Pécsi Zöld Kör és a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület vehetett át egy-egy millió forintot.

Az év során több mint féltucat oktatási és egészségügyi intézménynek adott át számítógépeket a vállalat. A használatból kivont, de hibátlanul működő és oktatási vagy adminisztrációs célokra tökéletesen alkalmas eszközöket az igényeket előzetesen felmérve osztottuk szét. A legtöbbet, negyven darabot a Hauni oktatási és kutatási partnere, a PTE Közgazdaságtudományi Kara kapta. Emellett jutott általános iskoláknak, a PTE Klinikai Központ négy osztályának és a Nevetnikék Alapítványnak is belőlük

A pécsi kórházak számára azonban nem ez volt az egyedüli támogatás idén. A Koronavírus Ellátó Központ munkatársainak a Hauni tavasztól kezdve többször juttatott kisebb-nagyobb adományokat, mindig az aktuális igényeikhez igazodva. Többek között egyedi gyártású lázlapokat, arcvédő pajzsokat, nagy mennyiségű kávét, kávéfőzőket és lázmérőket kaptak a KEK-ben dolgozók.

A Hauni természetesen nem feledkezett meg saját egykori munkatársairól sem. A tavaszi kijárási korlátozások alatt a cég munkatársai minden nyugdíjas kollégával felvették a kapcsolatot és felajánlották a segítségüket. 150-en kértek és kaptak közülük élelmiszercsomagot, amelyet mindenkinek házhoz vittek a haunisok.

A Körber vezető nemzetközi technológiai nagyvállalat, világszerte mintegy 10 ezer alkalmazottal. Egy olyan cég vagyunk, amely teret ad a vállalkozó szellemnek és képes az úttörő gondolatokból sikert kovácsolni ügyfelei számára. A csoportot a Körber AG fogja össze, öt üzletága a digital, a gyógyszeripari rendszerek, a logisztikai rendszerek, a higiéniai termékek és a dohány.

Forrás: Hauni Hungária Gépgyártó Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 100 398 megtekintés

Videó: 48 325 261 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6924069

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh