A pécsi tévétorony környezetének fejlesztéséről indított online szavazás keretében egy mozgás- és túraközpont létrehozására tettek legtöbben javaslatot - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata hétfőn az MTI-t.

Az önkormányzat január közepén indított egy hónapos online szavazást a pécsiek körében a város felett, az 535 méter magas hegy, a Misina csúcsán magasodó tévétorony környezetének fejlesztéséről.  

Arról dönthettek az emberek, hogy a Misina-tetőn mozgás- és túraközpontot, családcentrikus közösségi teret vagy a Mecsek természeti erőforrásait bemutató korszerű kiállítóközpontot alakítsanak majd ki.  

Végül a három koncepcióterv közül az Aktív Misina című pályamunka ötleteire szavaztak a legtöbben. Ugyanakkor - hívták fel a figyelmet - a leadott csaknem húszezer szavazat mellett mindössze 25 voks volt a különbség a győztes és a - családbarát fejlesztéseket magában foglaló - második helyezett elképzelés között.  

A szavazás internetes felületén a mozgás- és túraközpontról közölték, hogy a területen a volt Misina étterem épületének átalakításával a természetjárók és sportolni vágyók számára öltözők, vizesblokkok épülhetnek, sporteszközkölcsönzővel és kávézóval kiegészített pihenőteret alakítanának ki. Azt írták, hogy a belső kiszolgálóhelyiségeken túl szinte minden korosztály számára mozgási és sportolási felületek jönnek létre az épülettől délre, a természetben.  

A fejlesztések tervezése a közlemény szerint még idén megkezdődik, és a Misinára látogatók legkorábban várhatóan 2022 végén vehetik igénybe az új szolgáltatásokat.  

A fejlesztéseket koordináló Pécsi Városfejlesztési Zrt. honlapja szerint a területi- és településfejlesztési operatív program még 2016 végén elnyert, csaknem 380 millió forintos keretéből készül el a beruházás.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 806 832 megtekintés

Videó: 47 969 979 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887693

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh